Joukkorahoitus on trendikäs termi, mutta myös keino saada vaadittava rahoitus jonkin oman tuotteen tuomiseksi markkinoille. Kickstarter on yksi suosituimmista joukkorahoitusalustoista maailmassa ja hyvä keino potkaista homma alkuun. Kampanjan pitää kuitenkin olla hyvin valmisteltu, eikä hommaan voi lähteä puolivaloilla.

Lue tästä postauksesta lisää Kickstarterista ja Kickstarter-kampanjassa onnistuneen kollegan ajankohtaisia vinkkejä menestyksekkääseen projektiin!

Mikä on joukkorahoitus?

Kickstarter on joukkorahoitukseen perustuva alusta ja rahoituksen muoto. Jotta ymmärrämme Kickstarteria, tulee meidän ymmärtää, miten joukkorahoitus toimii.

Joukkorahoitus on esimerkiksi vertaislaina tai vastikkeellinen lahjoitus, jossa rahoitus kerätään pieninä summina suurelta määrältä ihmisiä tai tahoja. Yleensä joukkorahoitusta haetaan internetin kautta ja sen suosio onkin kasvanut internetin tuomien mahdollisuuksien mukana.

Joukkorahoitus on hyvä keino saada rahoitusta esimerkiksi silloin, kun pankkilaina ei ole vaihtoehto tai kun vakuudettoman lainan korko olisi paljon korkeampi, kuin vaikkapa vertaisrahoituslainan. Joukkorahoitukseen liittyy yleensä avoimuus, sillä luotonantajat eli esimerkiksi yksityishenkilöt haluavat usein tietää mihin rahat menevät ja miten projekti etenee.

Kickstarter on palvelu, joka yhdistää rahoitusta tarvitsevan ja rahoitusta antavat osapuolet ja tarjoaa kommunikaatioväylän ja tavan esitellä ideaa ja projektin etenemistä.

LUKITTU SISÄLTÖ

Opas on saatavilla vain kirjautuneille käyttäjille. 


Täytä nimesi ja sähköpostisi saadaksesi ilmainen pääsy sisältöön.

Täyttämällä sähköpostin liityt uutiskirjetilaajaksi. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.