Brändäys on tärkeä osa mitä vain liiketoimintaa, mutta sen merkitys on ainoastaan kasvanut kun kaupankäynti on siirtynyt nettiin. Ennen muinoin omalta paikkakunnalta oli helppo ostaa kun tiesi myyjän ja tuotteen. Netissä myyjät ovat kasvottomia, joten yritys ja tuote pitää brändätä halutunlaisen mielikuvan tuottamiseksi.

Lue tästä postauksesta lisää brändin rakentamisesta ja siitä, miten se käy silloin, kun tehdas on Kiinassa!

Pidimme LIVE-webinaarin brändäyksestä 19.5. Tallenne katsottavissa jutun lopussa.

Miten brändi rakennetaan?

Brändi on käytännössä se tunne ja mielikuva, jonka kuluttaja saa yritystä tai sen tuotetta ajatellessaan. Maine on osa brändiä, muttei suinkaan sen ainoa komponentti. Brändi syntyy ja kehittyy ajan myötä, mutta yrittäjän kannattaa pyrkiä vaikuttamaan siihen tekemällä brändäystoimenpiteitä eli rakentamalla brändiä.

Brändäyksen tarve ja tärkeys riippuu siitä, millä alalla toimitaan ja millainen tuote on kyseessä. Näin ollen myös siihen käytettävä raha tai esimerkiksi brändistrategian syvyys ja toimenpiteet ovat tilannekohtaisia. Yleisiä tapoja rakentaa brändiä on muun muassa miettiä yrityksen ja tuotteen logoa, väritystä, fontteja ja pakkauksia. Pienten ulkoisten asioiden lisäksi brändäykseen voi kuulua vaikkapa liikelahjat, tapahtumat, toimitilojen ulkonäkö ja yrityksen asenteet ja toimintatavat. Brändäyksen kokoluokasta ja strategiasta riippuen voi rahoituksen osalta tulla kyseeseen myös joukkorahoitus.

Maahantuonnissa brändäystä on tuotteen muokkaaminen oman näköiseksi tai jopa täysin oman tuotteen luominen. Lue seuraavasta kappaleesta lisää siitä, kuinka pääset brändäyksessä alkuun ihan käytännön tasolla

Ideasta brändätyksi tuotteeksi

Kuten jo edellä kerroimme, brändäyksen tarve ja siihen käytetyn rahan konvertoituminen positiivisiksi mielikuviksi riippuu tuotteesta ja alasta. Jos ajattelemme esimerkkinä Kiinasta tuotavaa elektroniikkaa, on kansan mielikuva tuotteista lähtökohtaisesti negatiivinen. Kuitenkin, maailman tunnetuimmat elekroniikkabrändit valmistetaan useimmiten juurikin Kiinassa.

Brändäykseen ryhdyttäessä, yrittäjän tulee miettiä brändäykseen käytettävä budjetti muun muassa liiketoiminnan laajuuden ja tuotteen katetason kannalta. Hän voi lähteä tekemään kevyttä brändäystä, kovabrändäystä tai esimerkiksi täysin omaa tuotetta. Tässä perustiedot siitä, mitä ne yrittäjältä vaativat:

Kevytbrändäys (€)

• Esimerkiksi logon ja oman pakkauksen teettäminen ja lisääminen tuotteelle

• Tehdas tarvitsee: Logon, tuotteen värin ja tuotteen ja pakkauksen materiaalit ja designin

Kovabrändäys (€€€)

• Esimerkiksi funktiot, tehot ja uusi muotoilu tuotteelle

• Lisäkuluja syntyy mahdollisista muottimaksuista ja esimerkiksi uusista CE-testeistä, jos tehdään muutoksia komponentteihin

• Tehdas tarvitsee: Tarkat tekniset tiedot, hahmotelman designista ja/tai 3D-mallinnuksen

Täysin uusi tuote (€€€)

• Lisäkuluja syntyy omasta designista ja brändäyksestä sekä 3D-piirustuksista. Tuotekehitys vie myös aikaa

• Tehdas tarvitsee: 3D-mallinnuksen

Mitä enemmän rahaa brändäyksen suunnittelu ja esimerkiksi mallinnus maksaa, sitä järkevämpää on tilata suuri erä samaa tuotetta. Näin ollen esimerkiksi oman tuotteen suunnittelu voi vaatia varastotiloja ja toimivaa tilaushallintoa. Brändäys tehtaan kanssa saattaa vaatia myös käyntiä paikan päällä, joten mitä monimutkaisempia toimenpiteitä toivotaan, sitä suuremmaksi kokonaiskustannus muodostuu.

Brändäyksen eri tasot

Brändäyksen eri tasot

Webinaaritallenne brändäyksestä

Järjestimme LIVE-webinaarin brändäyksen ympärille 19.5. Polarpandan Hankintapäällikkö Mika Autio yhdessä Frost Demonin Alex Fjäderin kanssa pureskeli aiheen loistavin käytännön esimerkein. Katso tallenne alta!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Tietosuojaseloste.
I Accept

 

Apua brändin luontiin Kiinassa

Brändin luonti Kiinassa ei ole missään nimessä helppoa, sillä aikaero, maantieteellinen etäisyys ja ennen kaikkea kulttuurierot tekevät suunnittelusta ja laadun valvonnasta hankalaa. Onkin ironista, että Kiinan kaupan brändäys, joka olisi erityisen tärkeää, on hyvin hankalaa.

Polarpanda voi kuitenkin auttaa siinä, sillä me olemme paikanpäällä Kiinassa ja voimme auttaa brändäyksen suunnitellussa ja kommunikoinnissa tehtaan kanssa. Hoidamme myös laadunvalvonnan ja autamme sertifikaattien kanssa, joten voit olla varma, että brändätyt tuotteet täyttävät kaikki vaatimukset Suomeen tullessaan. Näytetuotteiden testaamiseen tarjotaan myös oikoreitti, sillä testaukset hoituvat paikanpäällä eikä Suomessa turhanpäiten prosessia pitkittäen. Ota yhteyttä, mikäli haluat kuulla lisää!